De Beste Tuinspullen
Het verkennen van de nieuwste trends in tuinspullen

Het verkennen van de nieuwste trends in tuinspullen

Geplaatst door 11-07-2022 10:10 door Rianne Wesselink

Nu de temperaturen in het hele land warmer worden, staat de zomer voor de deur - en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het bijwerken van je tuin. Of je nu op zoek bent naar een complete make-over of alleen je buitenruimte wilt opfrissen, er zijn genoeg interessante nieuwe tuintrends om uit te kiezen.

Dit seizoen maken felle, levendige kleuren een statement in de tuin. Heldere accenten zoals potten en meubels met levendige juweeltinten als geel, oranje en rood geven een eigentijdse, opvallende uitstraling. Diepe, kleurrijke tinten vormen een prachtig contrast met het groen van de planten, terwijl felle bloemen voor een vrolijk kleurenspel zorgen.

Waterpartijen zijn ook trending dit seizoen. Of het nu een eenvoudig vogelbad is of een decoratieve vijver met een waterval, het toevoegen van een waterelement aan je tuin zorgt voor een mooi centraal punt en voegt een rustige sfeer toe. Je kunt ze ook op interessante manieren verwerken, zoals een "levende muur" van planten met water dat langs de zijkant naar beneden stroomt.

Ongebruikelijke plantenpotten zijn een andere grote trend deze zomer. Of ze nu gemaakt zijn van plastic, hout of gerecyclede materialen, het heeft iets leuks en creatiefs om een onverwachte toets aan je tuin toe te voegen. Probeer eens aardewerk van terracotta, azulejos of keramische tegels te gebruiken. Ze geven je tuin een artistieke flair terwijl je unieke organische vormen aan je ruimte kunt toevoegen.

We zien dit seizoen ook veel mensen die verticale elementen in hun tuin verwerken. Muurtuinen, hangplanten en hekwerken duiken overal op omdat mensen hun tuinen interessant houden met interessante vormen en maten. Klimbloemen kunnen een interessante textuur aan je tuin toevoegen en zorgen voor hoogte om meer diepte en textuur te creëren.

Al met al is deze zomer een spannende tijd om tuintrends te ontdekken. Felle kleuren, waterpartijen, verticale elementen en ongewone plantenpotten kunnen allemaal een moderne uitstraling geven aan je tuin en hem een frisse, opvallende uitstraling geven. Dus wees creatief en veel plezier met het ontwerpen van je perfecte buitenruimte!