De Beste Tuinspullen
8 Ideeën voor het maken van een opvallende tuin met Tuinspullen

8 Ideeën voor het maken van een opvallende tuin met Tuinspullen

Geplaatst door 06-05-2023 15:06 door Rianne Wesselink

Met de zomer voor de deur is het tijd om na te denken over het verfraaien van onze buitenruimtes. Een van de beste manieren om dat te doen is door een opvallende tuin aan te leggen met tuinspullen. Maar waar moet je beginnen? Hier zijn 8 ideeën om een prachtige buitenruimte te creëren waar je graag tijd in doorbrengt.

  1. Voeg levendige kleuren toe. Felle en levendige kleuren kunnen een tuin onmiddellijk opfleuren en persoonlijkheid toevoegen. Kies bloemen in verschillende kleuren en maten voor een levendig geheel. Je kunt je tuin ook interessanter maken met felgekleurde tuinmeubelen en accessoires.

  2. Plant bomen en struiken. Bomen en struiken kunnen structuur en gebladerte geven aan je tuin en een mooie achtergrond vormen voor meer kleurrijke planten. Kies groenblijvende soorten om je tuin het hele jaar door kleur te geven, of kijk naar soorten die bloeien en fruiten om een extra laag van interesse toe te voegen.

  3. Integreer waterpartijen. Of het nu gaat om een eenvoudig vogelbad of een grote vijver, waterpartijen kunnen een aantrekkelijke aanvulling zijn op elke tuin. Het geluid van stromend water onderscheidt rust en kalmte en trekt ook wilde dieren aan.

  4. Neem een paar verschillende paden op. Verschillende paden kunnen belangstelling wekken en je laten genieten van verschillende uitzichten. Een kronkelend pad kan karakter toevoegen, terwijl meer gestructureerde paden je kunnen helpen bij het navigeren door je buitenruimte.

  5. Investeer in buitenverlichting. Buitenverlichting kan een tuin 's nachts transformeren. Gebruik subtiele verlichting met accenten van goud, zilver en koper om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

  6. Breng het binnen naar buiten. Met stoffen en meubels voor buiten die bestand zijn tegen de elementen is het gemakkelijk om van je buitenruimte een verlengstuk van je leefruimte te maken. Met comfortabele stoelen creëer je een plek om buiten te eten en gezellig samen te zijn.

  7. Omarm kleur en textuur. Breng textuur aan in je tuin met verschillende materialen. Kies voor bestrating en vlonders om structuur en belangstelling te creëren, of verzacht de tuin met grind en kiezels. Voeg een verscheidenheid aan planten toe met verschillende kleuren, texturen en vormen om een weelderige en uitnodigende ruimte te creëren.

  8. Hang decoraties en accenten op. Decoratieve accenten kunnen een grote impact hebben. Hang windgongen en metalen beelden op om beweging en geluid te creëren, of verwerk lantaarns en hangende manden. Zorg ervoor dat je decoraties kiest die roestvrij en weerbestendig zijn.

Een opvallende tuin maken met tuinspullen hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met een paar eenvoudige accenten kun je je buitenruimte omtoveren tot een plek die je niet meer wilt verlaten.